YRITYS VOI VÄHENTÄÄ ENERGIAKULUJAAN MONELLA TAPAA

Vaihda öljystä nestekaasuun

NESTEKAASU ON EDULLISTA

 

Kaikki öljyä käyttävät yritykset hyötyvät nestekaasuun vaihtamisesta – riippumatta siitä käytetäänkö energia lämmitykseen tai teollisuusprosesseissa.

Yksi nestekaasun suurimpia hyötyjä on sen korkea lämpöarvo. Käytännössä tämä tarkoittaa, että nestekaasu tuottaa enemmän energiaa polttoaineyksikköä kohden kuin öljy. Polttoainetta vaihtamalla säästyy siis rahaa – vaikka öljyn ja nestekaasun litrahinta olisikin lähes sama. Polttokattilaa optimoimalla energiankulutusta voidaan vähentää edelleen. Näin syntyy pitkällä aikavälillä suuria säästöjä. Investointi on maksaa itsensä takaisin volyymista ja koosta riippuen 1–3 vuodessa. 

Säästä polttoainekulussa

Öljyn vaihtaminen nestekaasuun tuo noin 10–15 prosentin taloudelliset säästöt riippuen nykyisestä kulutuksesta, nestekaasun ja öljyn hinnoista lähialueella ja asennuksesta.

Vähennä energian kokonaiskulutusta

Polttokattilaan voidaan asentaa erityinen energiaa säästävä laite, kuten syöttöveden esilämmitin tai Economizer. Näin energian kokonaiskulutus vähenee kilowattitunteina.

Säästä ympäristöä ja kattilaa

Nestekaasu sisältää vähemmän rikkiä kuin öljy, joten sen palaminen on puhtaampaa ja polttokattila vaatii vähemmän huoltoa. Nestekaasun hiilidioksidipäästöt ovat lisäksi 20 prosenttia pienemmät kuin öljyllä.

Kuka käyttää nestekaasua

PESULAT NÄKEVÄT NESTEKAASUN EDUT

Suunnilleen vuosi sitten yksi Ruotsin pesulamarkkinoiden suurimmista toimijoista vaihtoi nestekaasuun.

Vuonna 1968 pesula käynnistyi Eskilstunassa ja silloin sitä johti alueen maakuntahallitus. Vuonna 2001 Berendsenin yritys osti pesulan. 

Eskilstunassa toimitetaan tuotteita kahdelle niistä viidestä asiakasryhmästä, joiden parissa Berendsen työskentelee. Ensimmäinen asiakasryhmä ovat hotellit ja ravintolat ja toinen on terveyssektori- sekä yleisen hoitosektorin ja yksityisen hoitosektorin yritykset. Yrityksellä on 200 työntekijää ja se pesee 60 tonnia tekstiilejä joka päivä. 

Usein kysttyjä kysmyksiä

Kysymyksiä nestekaasusta

Riippumattoman Atlantic Consulting -yhtiön johtaja Eric Johnson on tutkinut kaasujen ympäristövaikutuksia. Tässä osiossa hän vastaa usein esitettyihin kysymyksiin nestekaasusta:

Mitkä ovat parhaat ympäristöperusteet öljystä nestekaasuun vaihtamisen puolesta?

Nestekaasun typpipäästöt ovat noin 20 prosenttia pienemmät kuin öljyn.

Lisäksi nestekaasu heikentää paikallista ilmanlaatua vähemmän kuin öljy erittäin pienten typpioksidi- ja hiukkaspäästöjensä ansiosta. Pienhiukkasilla ja typpioksidilla on WHO:n (World Health Organisation) mukaan yhteys niin sanottuun ”diesel-syöpään”.

Minkälaiset yritykset hyötyvät eniten öljyn vaihtamisesta nestekaasuun?

Kaikenlaiset kondenssikattilaa käyttävät yritykset. Kondenssikattilat ovat 6 prosenttia tehokkaampia kuin lämmityskattilat. Kaikki hiilidioksidipäästöjään kirjaavat yritykset hyötyvät öljyn vaihtamisesta nestekaasuun, varsinkin jos ne maksavat hiilidioksidipäästöistään.

Mitkä ovat nestekaasun ympäristövaikutukset bioöljyyn verrattuna, kun sitä käytetään lämmitykseen ja teollisuusprosesseissa?

Sataprosenttinen biodisel (tai biopolttoöljy) valmistetaan rapsiöljystä, joka on yksi Euroopan yleisimmistä raaka-aineista. Bioöljyn ympäristövaikutukset ovat lähes samat kuin nestekaasulla.

Miksi kannattaa valita nestekaasu hiilineutraalien energianlähteiden sijasta?

Lähes tai täysin hiilidioksidineutraalit polttoaineet ovat harvinaisia. Biokaasu on lähes hiilineutraali, mutta sen saatavuus on rajallista ja se on yleensä kallista. Myös tietyt biomassat ovat lähes hiilineutraaleja, mutta kiinteän polttoaineen käsittely voi huomattavasti kalliimpaa ja hankalampaa kuin kaasun. Hiilidioksidineutraalia sähköä on helpompi löytää, mutta sähkö on huono lämmönlähde – varsinkin teollisessa käytössä.

Mitkä ovat suurimmat esteet öljystä nestekaasuun vaihtamiselle?

Oikeastaan tottumukset. Vaihto vaatii ponnistelua, vaikka se kannattaakin. Yksi tutkimuksistamme* osoitti, että polttoöljyn vaihtaminen nestekaasuun tavallisen pohjoiseurooppalaisen talon lämmityksessä vähentäisi kattilan elinaikana päästöjä määrän, joka vastaa 130.000 kilometrin ajoa uudella autolla.

Onko nestekaasun käyttäminen turvallista?

Nestekaasu aiheuttaa hyvin vähän riskejä ihmisten terveydelle ja turvallisuudelle. Aina kun on kyse energiasta, saattaa syntyä vaaratilanteita. Tämä pätee kaikkiin polttoaineisiin ja energianlähteisiin, myös nestekaasuun. Siksi on tärkeää, että kaikki nestekaasun ketjussa olevat – myös käyttäjät – noudattavat nestekaasun käsittelyssä, säilytyksessä ja käytössä sovellettavia turvallisuusohjeita.

Tilaa ilmainen energialaskelma

Haluatko tietää tarkemmin, miten yrityksesi voi säästää vaihtamalla öljyn nestekaasuun? Anna Kosan Gasin tarkastaa nykyiset kattila-asennuksenne. Teemme teille ympäristöä ja rahaa säästävän ehdotuksen.

Managing Director

Dan Olin

Puh. 040 052 0764
dan.olin@kosangas.fi

 

Key Account Manager

Lasse Kaitasalo

Puh. 050 410 1832
lasse.kaitasalo@kosangas.fi

 

Account Manager

Eeva Koski

Puh. 044 339 3326
eeva.koski@kosangas.fi

 

Fakta

Miksi KOSAN GAS

Vuoden kokemus

Kosan Gasilla on yli 80 vuoden kokemus nestekaasumarkkinoilta. Yhtiö tunnetaan laadusta, teknisestä osaamisesta ja toimitusvarmuudesta. Teemme asiat sinulle helpoksi.

Tonnia säästettyjä hiilidioksidipäästöjä

Viimeisen 6 vuoden aikana olemme yhdessä asiakkaidemme kanssa vähentäneet hiilidioksidipäästöjä yli 15.000 tonnia öljystä kaasuun -muuntohankkeiden avulla. Tämä vastaa 7.500 auton päästöjä.

Toimitusvarmuus koko Pohjolassa

Toimitusvarmuudessa tavoitteemme on 100 prosenttia. Täysi toimitusvarmuus ei tule itsestään, vaan se vaatii tarkkaa suunnittelua ja monen vuoden kokemusta. Toimitusvarmuus on meille tärkeysjärjestyksessä ykkönen.