Asiakascase

PESULAT NÄKEVÄT NESTEKAASUN EDUT

Eräs Ruotsin pesulamarkkinoiden suurimmista toimijoista vaihtoi nestekaasuun jo liki neljä vuotta sitten.

Vuonna 1968 alueen maakuntahallitus perusti pesulan Eskilstunaaan. Vuonna 2001 Berendsenin yritys osti laitoksen.

Eskilstunassa toimitetaan tuotteita kahdelle niistä viidestä asiakasryhmästä, joiden parissa Berendsen työskentelee. Ensimmäinen asiakasryhmä ovat hotellit ja ravintolat. Toinen on terveyssektori, sekä yleisen-, että yksityisen hoitosektorin yritykset. Pesulassa on 200 työntekijää ja se pesee 60 tonnia tekstiilejä joka päivä.

Suuria etuja Kosan Mixistä
Aikaisemmin pesula käytti öljyä. Se päätti vaihtaa Kosan Mixiin, kun nestekaasun edut esiteltiin sille. Nyt pesula on käyttänyt Kosan Mixiä 1. huhtikuuta 2014 lähtien.

Nykyään Berendsen käyttää nestekaasua sekä höyrykattilassaan, että kaasukuivaajissaan. Kattilan höyryä käytetään mankelointiin ja veden lämmittämiseen. Yhä useampi pesula on huomannut nestekaasun olevan erinomainen energianlähde tekstiilien kuivaamiseen.

Nestekaasua käytettäessä kuivaus on erittäin tehokasta. Kaasun hyvä säädettävyys merkitsee, että kuivaaminen sujuu nopeammin. Lisäksi laatu on parempi ja vaatteiden kulutus on pienempi, sanoo Magnus Jonsson, Berendsenin tuotantopäällikkö Eskilstunassa.

Kokonaiskonsepti
Uuden toimittajan ja energialähteen valinnassa oli luonnollisesti tärkeää saada kustannussäästöjä. Mutta, myös toimittajan luotettavuus ja kyky ottaa toimituksesta kokonaisvastuu olivat merkittäviä tekijöitä.

- Kosan Gas otti erittäin ammattimaisesti vastuun koko prosessista säiliön asennuksesta laitoksen huoltoon, Magnus Jonson kertoo.

Faktoja

  • Pesula

  • Kosan Mixiä käytetään höyrykattilassa ja pyykkien kuivaamisessa

  • Nopea säädettävyys vähentää kuivausaikaa

  • Tärkeää toimittajan valinnassa olivat luotettavuus ja kokonaisvastuu

  • Myönteinen energialaskelma ja ympäristöedut

Tilaa ilmainen energialaskelma

Haluatko tietää tarkemmin, miten yrityksesi voi säästää vaihtamalla öljyn nestekaasuun? Anna Kosan Gasin tarkastaa nykyiset kattila-asennuksenne. Teemme teille ympäristöä ja rahaa säästävän ehdotuksen.

Managing Director

Dan Olin

Puh. 040 052 0764
dan.olin@kosangas.fi

 

Key Account Manager

Lasse Kaitasalo

Puh. 050 410 1832
lasse.kaitasalo@kosangas.fi