Asiakascase

pesulat näkevät nestekaasun edut

Suunnilleen vuosi sitten yksi Ruotsin pesulamarkkinoiden suurimmista toimijoista vaihtoi nestekaasuun.

Vuonna 1968 pesula käynnistyi Eskilstunassa ja silloin sitä johti alueen maakuntahallitus. Vuonna 2001 Berendsenin yritys osti pesulan. 

Eskilstunassa toimitetaan tuotteita kahdelle niistä viidestä asiakasryhmästä, joiden parissa Berendsen työskentelee. Ensimmäinen asiakasryhmä ovat hotellit ja ravintolat ja toinen on terveyssektori- sekä yleisen hoitosektorin ja yksityisen hoitosektorin yritykset. Yrityksellä on 200 työntekijää ja se pesee 60 tonnia tekstiilejä joka päivä. 

Suuria etuja Kosan Mixistä
Aikaisemmin pesula on käyttänyt öljyä, mutta se päätti vaihtaa Kosan Mixiin, kun nestekaasun edut esiteltiin sille. Nyt pesula on käyttänyt Kosan Mixiä 1. huhtikuuta 2014 lähtien.

Nykyään Berendsen käyttää nestekaasua sekä höyrykattilaansa ja kaasukuivaajiinsa. Kattilan höyryä käytetään mankelointiin ja veden lämmittämiseen. Yhä useampi pesula on huomannut että nestekaasu on erinomainen energianlähde tekstiilien kuivaamiseen. 

Nestekaasua käytettäessä kuivaus on erittäin tehokasta. Kaasun nopeat säätömahdollisuudet merkitsevät, että kuivaaminen sujuu nopeammin. Lisäksi laatu on parempi ja vaatteiden kulutus on pienempi, sanoo Magnus Jonsson, Berendsenin tuotantopäällikkö Eskilstunassa. 

Kokonaiskonsepti 
Kun haettiin uutta energian toimittajaa, oli luonnollisesti tärkeää, että kustannuslaskelmat olivat positiivisia, mutta myös, että toimittajalla oli luotettavat toimitusajat ja, että toimittaja pystyi toimittamaan kokonaiskonseptin. 

- Kosan Gas otti erittäin ammattimaisen vastuun koko prosessista säiliön asennuksesta laitoksen huoltoon, Magnus Jonson kertoo.


FAKTOJA BERENDSEN

  • Pesula

  • Kosan Mixiä käytetään höyrykattilassa ja pyykkien kuivaamisessa

  • Nopea säädettävyys vähentää kuivausaikaa

  • Tärkeää toimittajan valinnassa olivat luotettavuus ja kokonaisvastuu

  • Myönteinen energialaskelma ja ympäristöedut