Asiakascase

VAIHTAMINEN NESTEKAASUUN SÄÄSTÄÄ YMPÄRISTÖÄ JA KUSTANNUKSIA

Mikkelin Pesula säästää nestekaasun avulla sekä luontoa että rahaa. Puhtaasti palava nestekaasu on korkean hyötysuhteensa ansiosta tehokas polttoaine.

Mikkelin Pesula Oy on erikoistunut sairaaloiden ja terveydenhuollon tekstiileihin sekä työ- ja suojavaatteisiin, joita se pesee ja vuokraa. Pesula palvelee sairaaloita, terveyskeskuksia ja vanhainkoteja niin Etelä-Savossa kuin pääkaupunkiseudulla.

Ympäristön säästäminen on yhtiön toiminnan ytimessä.

Mikkelin Pesula noudattaa toiminnassaan ISO 14001 - ymäristöjärjestelmästandardia. Yhtiö on sitoutunut noudattamaan kestävän kehityksen periaatetta ja kehittämään tuotantoprosessiaan entistä ekologisemmaksi sekä ehkäisemään ympäristöhaittoja.

Vuonna 2012 pesula vaihtoi raskaan polttoöljyn nestekaasuun. Kaikki pesulan koneet toimivat nyt nestekaasulla samoin kuin prosessissa tarvittava höyry.

Nestekaasu on ekologinen valinta, sillä se palaa puhtaasti. Nestekaasun palamisesta syntyy vähemmän hiilidioksidia ja ympäristölle haitallisia pienhiukkasia kuin raskasöljyä poltettaessa. Palamistuotteena ei myöskään synny lainkaan nokea, eikä öljyn pääsemisestä pohjaveteen ole vaaraa.

– Ympäristöystävällisyys on asiakkaillemme tärkeä asia. Raskas polttoöljy kalskahtaa korvaankin likaiselta. Nestekaasu palaa puhtaasti, sillä sen palamistuotteena syntyy suurimmaksi osaksi vesihöyryä, toimitusjohtaja Kari Rämö sanoo.

Taloudellinen valinta
Ympäristöasioiden lisäksi vaakakupissa painoivat taloudelliset seikat.

Nestekaasun suurin etu on sen korkea hyötysuhde. Nestekaasua poltetaan suoraan pesulan prosessilaitteissa, joten energiaa ei mene hukkaan. Lisäksi kattilalaitoksen häiriöt ovat vähentyneet selvästi.

Siirtyminen nestekaasuun onkin tehostanut Mikkelin Pesulan energiataloutta, vaikka vuoden 2016 alussa voimaan tullut energiavero onkin tasannut kustannussäästöjä.

Kun Mikkelin Pesula vaihtoi nestekaasuun, se investoi noin 200.000 euroa kaasujohtoihin, kattilalaitoksiin ja öljynpolttimiin.

– Investointi maksoi itsensä nopeasti takaisin. Aikaa siihen meni kaksi vuotta, Kari Rämö toteaa.

Samassa yhteydessä yhtiö uudisti prosessilaitteensa. Muun muassa kuivausrummut uusittiin. Nyt ne käyttävät nestekaasua suoraan, mikä on vähentänyt höyryn tarvetta.

Joustavat toimitukset
Mikkelin Pesula valitsi Kosan Gasin kilpailutettuaan ensin kaikki suomalaiset nestekaasun toimittajat. Erot toimittajien välillä eivät Kari Rämön mukaan olleet kovin suuria.

Joustavat toimitukset ratkaisivat asian Kosan Gasin eduksi.

– Kosan Gas etälukee varastosäiliömme kaasumittaria ja tietää, milloin varastoa on täydennettävä. Kosanin kaasurekka ajaa meidän ohitsemme monta kertaa viikossa. Se voi tarvittaessa pysähtyä ja toimittaa meille säiliön jämät.

Faktoja 

  • Erikoistunut sairaaloiden ja terveydenhuollon tekstiilien vuokraamiseen ja huoltoon.
  • Liikevaihto noin 6,5 miljoonaa euroa vuonna 2015.
  • Vuonna 2015 pestiin noin 2,5 miljoonaa kiloa pyykkiä.
  • 80 työntekijää.
  • Perustettu vuonna 1963.
  • ISO 14001 - standardin mukainen, sertifioitu ympäristöjärjestelmä.
  • ISO 14065 - standardin mukainen, sertifioitu hygieniajärjestelmä.

Tilaa ilmainen energialaskelma

Haluatko tietää tarkemmin, miten yrityksesi voi säästää vaihtamalla öljyn nestekaasuun? Anna Kosan Gasin tarkastaa nykyiset kattila-asennuksenne. Teemme teille ympäristöä ja rahaa säästävän ehdotuksen.

Managing Director

Dan Olin

Puh. 040 052 0764
dan.olin@kosangas.fi

 

Key Account Manager

Lasse Kaitasalo

Puh. 050 410 1832
lasse.kaitasalo@kosangas.fi

 

Key Account Manager

Victor Sten

 

Puh. 040 526 4207
victor.sten@kosangas.fi