Lehdistötiedotteet

Kosan Gas Norge AS ostaa 100% Tanko AS:n osakkeista

Tanko As:n osakkeet siirtyvät 100-prosenttisesti Kosan Gas Norge AS:lle 15. maaliskuuta 2016. Kosan Gas on erittäin iloinen tämän kaupan tuomista mahdollisuuksista liiketoiminnalle Norjassa ja odottaa yhteistyötä yrityksen monien asiakkaiden kanssa. 
 
"Norjassa on Kosan Gasille jännittävät markkinat liiketoiminnalle. Tämä on maa, jossa painopiste markkinoilla nopeasti siirtyy öljystä muihin kestävämpiin energialähteisiin. Ja täällä LPG voi olla mukana rakentamassa siltoja tulevaisuuden energiamuotoihin", sanoo Per Offersen, CEO Kosan Gas a/s. 
 
Kosan Gasin juuret ovat syvällä pohjoismaisessa kaasuhistoriassa, ja se on yli 80 vuotta toimittanut kaasua yrityksille ja yksityisille kuluttajille - aikaisemmin myös nimillä BP Gas ja Shell Gas. Tänä päivänä Kosan Gas katsoo tulevaisuuteen yhtenä johtavista LPG:n toimittajista Pohjoismaissa. Kosan Gasin omistaa amerikkalainen UGI Corporation yhtiö. UGI johtaa LPG-yrityksiä USA:ssa ja 16 eurooppalaisessa maassa muun muassa nimillä AmeriGas, AvantiGas, Antargaz, Finagaz ja Flaga.
 
"Toimittuaan suunnilleen 25 vuotta logistiikan toimittajana suurille norjalaisille öljy-yhtiöille Tanko AS etabloitui LPG:n toimittajana norjalaisille energiamarkkinoille 2006. Tänä päivänä Tanko on merkittävä toimittaja norjalaisilla kaasumarkkinoilla. Aikana jolloin toimimme logistiikan toimittajana ja LPG-toimittajana etabloitumisemme jälkeen vuonna 2006 olemme oppineet tuntemaan Kosan Gasin merkittävänä ja tärkeänä norjalaisten kaasumarkkinoiden asiakkaiden toimittajana. Kaikkien näiden vuosien aikana painopiste Kosan Gasin toiminnassa on ollut turvallisuudessa, laadussa ja huollossa ja Tankon on ollut helppoa tunnistaa yhteinen asenne ja suhtautuminen näihin tärkeisiin näkökohtiin toiminnassa, jotka myös aina ovat olleet olennaisia tekijöitä Tankon filosofiassa ja sen suhteessa toimintaympäristöön. Yhtiöiden ostoa edeltävässä asiakaspohjassa näemme ainutlaatuisen mahdollisuuden käyttää yhteisiä resurssejamme luonnollisella ja kustannustehokkaalla tavalla, josta hyötyvät ympäristö, asiakkaat ja markkinat", sanoo Tor Olafsen, Tanko AS.