USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Mitä on bioLPG?

Tukemamme bioLPG-tuotanto hyödyntää yksinomaan kasviöljyjen ja eläinrasvojen kaltaisten raaka-aineiden jäännöstuotteita. BioLPG on ruotsalaisen biodieseltuotannon (HVO) sivutuote eikä se sisällä lainkaan palmuöljyä eikä palmuöljyn rasvahappotislettä (PFAD, Palm Fatty Acid Distillate). 

BioLPG:n määritelmän mukaan se on peräisin biologisesta lähteestä, ei fossiilisesta lähteestä


Mitä Kosan BioMix on?

Kosan Gas tukee bioLPG:n tuotantoa ja voimme harjoittaa CO2-kompensointia sertifikaateilla. Tätä me kutsumme Kosan BioMixiksi.
CO2-päästöt vähenevät yksinomaan valmistusprosessissa.

Mikä on kaasun kemiallinen kaava?

BioLPG:n ja tavanomaisen LPG:n kemiallinen kaava on identtinen. bioLPG:n poltolla on sama CO2-jälki kuin tavanomaisen LPG:n poltolla.
CO2-päästöt vähenevät yksinomaan valmistusprosessissa Ruotsissa. 

Sisältääkö Kosan BioMix palmuöljyä?

Ei, Kosan BioMix ei sisällä palmuöljyä eikä palmuöljyn rasvahappotislettä PFAD (Palm Fatty Acid Distillate).


Miten suuri ympäristöhyöty Kosan BioMixistä saadaan?

BioLPG-tuotannon CO2-päästöt ovat jopa 95% pienemmät kuin perinteisen LPG-tuotannon. Tukemalla bioLPG:n tuotantoa voimme harjoittaa CO2-kompensointia sertifikaateilla. 

Sertifikaattien bioLPG-osuus voi vaihdella 20–100% ja siten myös CO2-säästöt. CO2-päästöt vähenevät yksinomaan valmistusprosessissa.

Kosan BioMix100  =  95,0%
Kosan BioMix40    =  38,0%
Kosan BioMix30    =  28,5%
Kosan BioMix20    =  19,0%

Laskelmat on tehty WTW (Well-to-Wheel) periaatteen mukaan, jossa CO2-päästöjen määrä lasketaan koko ketjulle - raaka-aineiden tuotannosta lopputuotteen polttoon. Riippumaton kolmas osapuoli sertifioi ympäristöhyödyn.

Miten ympäristöhyöty dokumentoidaan?

BioLPG-tuotannon CO2-päästöt ovat jopa 95 % pienemmät kuin perinteisen LPG-tuotannon. Tukemalla bioLPG:n tuotantoa voimme harjoittaa CO2-kompensointia sertifikaateilla – kutsumme sitä Kosan BioMixiksi. 

Asiakkaan ostaessa Kosan BioMix -nestekaasua Kosan Gas toimittaa asiakkaalle sertifikaatin, jossa dokumentoidaan pienemmät CO2-päästöt.

 

Mikä on bioLPG:n ja Kosan BioMixin potentiaali?

LPG on fossiiliperustainen tuote, mutta sillä on jo tänään parempi ympäristöjälki pienempine CO2- ja hiukkaspäästöineen kuin muilla fossiilisilla energiamuodoilla. Pitkän aikavälin potentiaalina on fossiilisen LPG:n korvaaminen bioLPG:llä.

BioLPG:n ja tavanomaisen LPG:n kemiallinen kaava on identtinen. bioLPG:n poltolla on sama CO2-jälki kuin tavanomaisen LPG:n poltolla. 

CO2-päästöjen väheneminen saavutetaan yksinomaan valmistusprosessissa ja kompensoidaan sertifikaateilla.

Tarjoaako Kosan BioMix mitään verotusetuja?

Ei, valitettavasti.

Miksi bioLPG:tä ei ole vapautettu veroista?

Propaanilla on sama kemiallinen rakenne, energiasisältö ja puhtaus riippumatta siitä, onko se peräisin biomassasta vai fossiilisesta lähteestä. Siksi bioLPG:tä ei voi vapauttaa veroista.

Ota ynteyttä

HALUATKO VAIHTAA NESTEKAASUUN

Sales and Technical Manager

Dan Olin

Puh. +358 400 520 764
dan.olin@kosangas.fi

 

Key Account Manager

Lasse Kaitasalo

Puh. +358 50 410 1832
lasse.kaitasalo@kosangas.fi