Asiakascase

SIIRTYMINEN ÖLJYSTÄ NESTEKAASUUN OLI JÄRKIPÄÄTÖS

Huhtahyvän savutusuunit ovat jo usean vuoden ajan lämmenneet nestekaasulla. Päätös vaihtaa polttoainetta oli helppo, sillä nestekaasu merkitsee yritykselle puhdasta säästöä.

Energialla on iso merkitys Kankaanpäässä kinkkuja ja makkaroita valmistavalle Huhtahyvät Oy:lle. Siirtyminen kevyestä polttoöljystä nestekaasuun kolme vuotta sitten oli järkiratkaisu.

– Päätös perustui ennen kaikkea alhaisempiin kustannuksiin, edullisiin investointeihin ja helppohoitoisuuteen. Kaikki näistä ovat toteutuneet, toimitusjohtaja Jukka Vilska kertoo.

Päätöstä ei tarvinnut pitkään pohtia, sillä tarvittavat investoinnit olivat pieniä.

Huhtahyvän vanhat öljypolttimet korvattiin uusilla kaksikäyttöisillä polttimilla, joilla voidaan polttaa sekä nestekaasua että öljyä. Lisäksi rakennettiin kaasuputkistot ja nestekaasun maasäiliö. Investointi maksoi itsensä takaisin noin puolessa vuodessa.

Nyt tehtaassa on puolentoista tuhannen neliön verran nestekaasulla käyviä savustusuuneja. Nestekaasulla lämpiää myös vesi, jolla tuotantotilat pestään päivittäin.

Taloudellista säästöä
Vaihtamalla polttoöljystä kaasuun yritykset pienentävät energiakustannuksiaan usein noin 10−15 prosenttia riippuen energiankulutuksesta, laitteistosta sekä kaasun ja polttoöljyn hinnoista.

Vaikka Huhtahyvän tapauksessa rahalliset säästöt painoivatkin vaakakupissa, Vilska kehuu myös nestekaasun puhtautta. Se tekee polttoaineesta elintarvikeyritykselle vaivattoman.

Aiemmin öljypolttimet sakkaantuivat ja menivät tukkoon. Nestekaasu taas palaa puhtaasti. Nestekaasupolttimia tai -pannua ei tarvitse juurikaan puhdistaa. Määräaikainen huolto kerran vuodessa riittää.

– Ennen erilaisia vikoja ja tuotantohäiriöitä saattoi olla kuukaudessa kymmenittäin. Nyt ei kolmeen vuoteen ole ollut mitään ongelmia, Vilska kertoo.

Helppo ja ympäristöystävällinen
Nestekaasu on helppo valinta myös siksi, että säiliöt täydennetään automaattisesti. Kun säiliöstä on lähtenyt automaattinen hälytys varastojen hupenemisesta, Kosan Gasin auto kurvaa Huhtahyvän pihaan.

Nestekaasu sisältää energiayksikköä kohti vähemmän hiiliatomeja kuin polttoöljy, joten sillä on pienempi vaikutus ilmastonmuutokseen.

Kun polttoöljy vaihdetaan nestekaasuun, yrityksen hiilidioksidipäästöt pienenevät keskimäärin 15–20 prosenttia. Samalla vähenee muiden ilmakehään vapautuvien haitallisten hiukkasten määrä.

– Meillä on kolme nestekaasulla toimivaa höyrykeitintä, jotka eivät tarvitse lainkaan huoltoja. Kosan Gas huolehtii nestekaasupolttimien määräaikaisista huolloista ja tarkastuksista. Plussaa on myös ympäristöystävällisyys – piipusta tulee vain vesihöyryä, Jukka Vilska summaa.

Faktoja

  • Kankaanpäässä toimiva perheyritys
  • Tunnetaan laadukkaista kokolihaleikkeleistään, meetvursteistaan, lihahyytelöistään ja salaateistaan
  • Perustettu vuonna 1988
  • Työllistää 55 henkilöä

Tilaa ilmainen energialaskelma

Haluatko tietää tarkemmin, miten yrityksesi voi säästää vaihtamalla öljyn nestekaasuun? Anna Kosan Gasin tarkastaa nykyiset kattila-asennuksenne. Teemme teille ympäristöä ja rahaa säästävän ehdotuksen.

Sales and Technical Manager

Dan Olin

Puh. +358 400 520 764
dan.olin@kosangas.fi

 

Key Account Manager

Lasse Kaitasalo

Puh. +358 50 410 1832
lasse.kaitasalo@kosangas.fi