Sopiiko nestekaasu meille

ÖLJYSTÄ KAASUUN – MERKiTTÄVIÄ ETUJA

Tämä video ei ole käytettävissä sillä se sisältää markkinointi- ja tilastointi- evästeitä, jotka olet evännyt asetuksissasi. Klikkaa vaihtaaksesi evästeiden asetuksia.

LPG (propaani) on tärkeä energianlähde, jota käytetään lukuisissa suurimittaisissa teollisuusprosesseissa, ajoneuvoissa polttoaineena sekä kotitalouksissa. Nestekaasua voidaan kuljettaa, varastoida ja käyttää lähes kaikkialla maailmassa. Nestekaasuvarannot kestävät useita vuosikymmeniä.

Energianlähteenä nestekaasu on:

 • Tehokas
 • Helposti kuljetettavissa
 • Puhdas ja ympäristöystävällinen
 • Monipuolinen
 • Hyvin saatavissa

Vaihto tuo isoja etuja
Kaikki öljyä käyttävät yritykset hyötyvät nestekaasuun vaihtamisesta riippumatta siitä, käytetäänkö energiaa lämmitykseen vai teollisuusprosesseissa.

OTA YHTEYTTÄ

Jos haluat tietää, miten paljon yrityksesi voi
säästää vaihtamalla öljystä kaasuun

Sales and Technical Manager

Dan Olin

Puh. +358 400 520 764
dan.olin@kosangas.fi

 

Key Account Manager

Lasse Kaitasalo

Puh. +358 50 410 1832
lasse.kaitasalo@kosangas.fi

 

 

 

Sopiiko nestekaasu meille

ÖLJYSTÄ KAASUUN – MERKITTÄVIÄ ETUJA

Nestekaasun edut

Miksi valita nestekaasu

Tehokas

Nestekaasu on energiapitoinen polttoaine, jolla on yksikköä kohti korkeampi lämpöarvo kuin hiilellä, maakaasulla, bensiinillä, polttoöljyillä tai biomassoilla. Nestekaasupolttimen liekkilämpötila on korkeampi, mikä takaa hyvän tehokkuuden ja tekee nestekaasusta kilpailukykyisen..

Helppo kuljettaa

Nestekaasua voidaan kuljettaa, varastoida ja käyttää käytännössä missä tahansa –kaupunkialueista aina maailman syrjäisimpiin kolkkiin. Energianlähteenä nestekaasu on ainutlaatuinen: se ei tarvitse putkien kaltaista kuljetusinfrastruktuuria, vaan sitä voidaan kuljettaa rahtialuksilla, rautateillä tai maanteillä.

Puhdas ja ympäristöystävällinen

Nestekaasu on yksi puhtaimmista tavanomaisista energianlähteistä, sillä se palaa puhtaasti. Sen vaikutus ympäristöön on muita fossiilisia polttoaineita vähäisempi. Nestekaasu edistää kestäviä energiamuotoja – sekä itsessään että yhdessä uusiutuvien energianlähteiden kanssa.

Monipuolinen

Moni teollisuudenala suosii nestekaasua energianlähteenä, varsinkin jos prosessilämpötila vaatii tarkkuutta ja joustavuutta. Nestekaasu on monipuolinen polttoaine, jota käytetään usein teollisissa sovelluksissa ja tuotantoprosesseissa, kuten lämminvedessä, metallitöissä, kuivauksessa, elintarviketeollisuudessa, petrokemiallisessa tuotannossa ja teollisuusuuneissa.

Helposti saatavilla

Nestekaasun varastoinnille on monia vaihtoehtoja kaasupulloista maanalaisiin säiliöihin. Nestekaasua on helppo kuljettaa myös syrjäisille alueille tukemaan aluekehitystä, joko ensisijaisena energianlähteenä tai yhdessä uudistuvien energianlähteiden kanssa.

Optimoitavissa

Nestekaasun tuomat säästöt eivät rajoitu ainoastaan isoihin projekteihin. Energia on yksi kustannuserä lähes kaikkien yritysten budjeteissa. Voimme löytää juuri teidän yrityksenne tarpeisiin sopivimman optimointiratkaisun.

Käyttöalueet

Ihanteellinen ENERGIANLÄHDE MONEen liiketoimintaan

 • Valimot, terästehtaat ja takomot
  Terästehtaat, valimot ja takomot ovat Suomen suurimpia nestekaasun käyttäjiä. Nestekaasua käytetään muun muassa lämmitykseen, kuivaukseen, leikkaukseen, sulatukseen ja karkaisuun sekä tilojen lämmitykseen infrapunasäteilyn avulla.

 • Paperi ja sellu
  Nestekaasua käytetään muun muassa keittimien lisälämmön lähteenä, ja sen avulla alennetaan savukaasujen typpioksidipitoisuutta. Paperitehtaissa nestekaasulla lämmitetään muun muassa jenkkisylintereitä tuottavuuden nostamiseksi.

 • Tilojen lämmitys
  Nestekaasulla voidaan lämmittää tiloja tehokkaasti, ympäristöystävällisesti ja taloudellisesti. Uusimpien lämmitysjärjestelmiemme ansiosta on entistäkin helpompaa siirtyä nestekaasulämmitykseen – oli sitten kyse esimerkiksi konepajan, tuotanto-, tehdas- tai urheiluhallin lämmittämisestä.

 • Sulattaminen, valaminen, karkaiseminen ja lämpökäsittely
  Nestekaasua käytetään monissa korkeaan lämpötilaan perustuvissa prosesseissa, esimerkiksi eri metallien sulattamisessa ja valamisessa sekä erilaisissa karkaisuprosesseissa.

 • Viljan kuivaaminen
  Jos haluat varmistaa viljan säilymisen pitkään, nestekaasulla kuivattaminen on varma valinta. Nestekaasua on jo pitkään hyödynnetty viljan kuivattamisessa, sillä se lämmittää välittömästi. Lämpöä ei myöskään mene hukkaan.

 • Keramiikka ja tiilenvalmistus
  Nestekaasu soveltuu erinomaisesti keramiikan ja tiilien polttamiseen. Nestekaasua käytettäessä ei synny keramiikkaa ja tiiltä vahingoittavia nokea ja sulfaattioksidia. Nestekaasusovellusten etuina ovat myös korkea energiasisältö ja hyvä hyötysuhde sekä erinomainen säädettävyys.

 • Kahvin paahtaminen
  Kahvia paahdetaan nestekaasun avulla, joka muuttuu palaessaan hiilidioksidiksi ja vedeksi. Menetelmä on muita polttoaineita ympäristöystävällisempi.

 • Elintarviketeollisuus
  Nestekaasu on elintarviketeollisuudessa ympäristöetujensa ja nopean säädettävyytensä ansiosta suosittu polttoaine. Sitä käytetään muun muassa panimoissa höyryn tuottamisessa, ohukaisten paistamisessa sekä sipsien, keksien, suklaan ja piparien valmistuksessa.

 • Leipomot
  Monet leipomot suosivat nestekaasua. Nestekaasu palaa puhtaasti, ja sen tarkka säädeltävyys takaa leivonnassa parhaan lopputuloksen.

 • Lasinvalmistus
  Lasin sulattaminen on runsaasti energiaa vaativa prosessi. Lämpötilaa on pystyttävä säätämään tarkasti, ja polttoaineen on oltava puhdasta. Kosan Gasin nestekaasu täyttää molemmat vaatimukset. Nestekaasun avulla erikoisprosesseissa, kuten optisen lasin sulatuksessa, on helppo saada aikaan hallittavissa olevia pieniä liekkejä.

 • Automaalaamot
  Tarjoamme automaalaamoille yhteistyössä automaalaamovalmistajien kanssa räätälöityjä kaasulaitteistoja. Nestekaasun avulla maalaaminen käy nopeammin verrattuna perinteiseen sähköön tai öljyyn.

 • Jauhemaalaus
  Uudet jauhemaalauslaitokset ja niiden laajennukset käyttävät nykyisin lähes yksinomaan nestekaasua. Nestekaasu sytytetään suoraan kuivaus- tai karkaisu-uunissa, minkä ansiosta hyötysuhde on paras mahdollinen.