Asiakascase

paperijätti asettaa Kosan Mixin etusijalle

Vaihto propaanista Kosan Mixiin on merkinnyt SCA’n Ortvikenin paperitehtaalle alhaisempia kustannuksia ja suuria säästöjä. Itse asiassa vaihto maksoi itsensä takaisin jopa nopeammin kuin yritys oli arvellut.

Ruotsissa Sundsvallin kyljessä sijaitsevalla Ortvikenin tehtaalla SCA tuottaa paperia. Toiminta on alan viiden suurimman joukossa maailmassa ja monta tuhatta tonnia suuren paperintuotantokapasiteetin ylläpitävän energiamuodon valinta on luonnollisesti erittäin tärkeä.

LPG:tä kahteen käyttötarkoitukseen
SCA Ortvikenissä käyttää mieluummin nestekaasua päällystetyn paperin kuivaamiseen. Mutta paperitehdas käyttää nestekaasua myös profiilia liukkaaksi ja tasaiseksi tekevin rullien sisällä kulkevan öljyn lämmittämiseen.

Aikaisemmin SCA käytti propaania, mutta sai neuvon vaihtaa Kosan Mixiin, joka on propaanin ja butaanin sekoitus.  Nyt on kulunut kaksi vuotta siitä, kun paperitehdas vaihtoi toiseen kaasuun. 

Nopea ROI
− Vaihto Kosan Mixiin on sujunut huomattavasti odotettua paremmin, ja kustannukset muutoksen yhteydessä on saatu takaisin lyhyessä ajassa, sanoo Ortvikenin SCA:n Strategic Purchaser Jon Stenberg. 

− Taloudelliset edut ovat luonnollisesti olleet tärkeitä. Mutta suuren taloudellisen edun lisäksi Kosan Gasin suuri alan tekninen kokemus ja keskustelut heidän samankaltaisessa tilanteessa olevien referenssiasiakkaiden kanssa olivat ratkaisevia päättäessämme vaihtaa, Jon Stenberg lisää.  

FAKTOJA SCA:STA

  • Paperinvalmistaja.

  • Käyttää Kosan Mixiä päällystetyn paperin kuivaukseen ja kuumentaa öljyn rullille.

  • Propaani vaihdettiin Kosan Mixiin, joka osottautui taloudelliseksi ratkaisuksi.