Asiakascase

PAPERIJÄTTI ASETTAA KOSAN MIXIN ETUSIJALLE

Vaihto propaanista Kosan Mixiin on merkinnyt SCA’n Ortvikenin paperitehtaalle alhaisempia kustannuksia ja suuria säästöjä. Itse asiassa muutoksen takaisinmaksuaika alitti kaikki odotukset.

SCA tuottaa paperia Ruotsissa Sundsvallin kyljessä sijaitsevalla Ortvikenin laitoksellaan. Tehdas on alan viiden suurimman joukossa maailmassa. Tehtäessä energiamuodon valintaa tuhansien tonnien paperintuotantokapasiteetin ylläpitoon, on luonnollisesti kyse erittäin suuresta päätöksestä.

LPG:tä kahteen käyttötarkoitukseen
SCA Ortvikenissä käyttää nestekaasua päällystetyn paperin kuivaamiseen. Lisäksi tehdas käyttää nestekaasua myös paperikoneen telojen sisällä kulkevan kuumaöljyn lämmitykseen.

Aikaisemmin SCA käytti propaania, mutta sai neuvon vaihtaa Kosan Mixiin, propaanin ja butaanin seokseen. Vaihdoksesta on nyt kaksi vuotta.

Nopea ROI
− Vaihto Kosan Mixiin on sujunut huomattavasti odotettua paremmin. Muutoksen kustannukset on saatu takaisin lyhyessä ajassa, sanoo Ortvikenin SCA:n Strategic Purchaser Jon Stenberg.

− Taloudelliset edut ovat luonnollisesti olleet tärkeitä. Mittavien kustannussäästöjen lisäksi Kosan Gasin vahva tekninen kokemus ja keskustelut heidän samankaltaisessa tilanteessa olevien referenssiasiakkaiden kanssa olivat ratkaisevia päättäessämme vaihtaa, Jon Stenberg lisää.  

Faktoja

  • Paperinvalmistaja

  • Käyttää Kosan Mixiä päällystetyn paperin kuivaukseen ja telojen kuumaöljyn lämmitykseen

  • Propaani vaihdettiin Kosan Mixiin, joka osoittautui kustannustehokkaaksi ratkaisuksi

Tilaa ilmainen energialaskelma

Haluatko tietää tarkemmin, miten yrityksesi voi säästää vaihtamalla öljyn nestekaasuun? Anna Kosan Gasin tarkastaa nykyiset kattila-asennuksenne. Teemme teille ympäristöä ja rahaa säästävän ehdotuksen.

Sales and Technical Manager

Dan Olin

Puh. +358 400 520 764
dan.olin@kosangas.fi

 

Key Account Manager

Lasse Kaitasalo

Puh. +358 50 410 1832
lasse.kaitasalo@kosangas.fi