Asiakascase

Vasta maalatut autot kuivuvat nopeammin nestekaasulämmityksellä

Saimme Kosan Gasista hyvät suositukset ja se on hoitanut oman osuuteensa hienosti, joustavasti ja ammattimaisesti. Meillä on uusia hankkeita vireillä ja Kosan on erittäin vahva ehdokas yhteistyökumppaniksi myös niihin, Ikävalko kertoo.

Suomen johtava vahinkokorjausketju Autoklinikka on erikoistunut autojen vahinkokorjauksiin ja tuulilasinvaihtoihin. Vuosittain vaihdetaan noin 10 000 tuulilasia ja korjataan reilut 30 000 autoa, ja korjatut autot vaativat useimmiten myös maalausta. Autoklinikalla on 44 toimipaikkaa, joista 14 on yrittäjävetoisia ja 30 omia. Omia maalaamoja on 25. Jotta bisnes sujuu hyvin, töiden pitää hoitua nopeasti ja tehokkaasti.

Automaalauksessa avainasemassa on lämpö. Mitä nopeammin maalatut autot saadaan kuivaksi, sitä enemmän autoja pystytään käsittelemään.

Aikaisempien kokemusten perusteella valitsimme tänä vuonna valmistuneisiin kuuteen uuteen kohteeseen maalaamojen lämmitysjärjestelmäksi nestekaasun öljyn sijaan. Nyt meillä on yhteensä kahdeksan nestekaasulla toimivaa maalaamoa, kertoo korjaustyön laadunvalvonnasta vastaava Tapio Ikävalko Autoklinikalta.

Nestekaasulla lämmitetään esikäsittelytilassa ja maalauskammiossa maksimissaan 36 000 m3/h vaihtuva ilmamassa. Tähän soveltuu erittäin hyvin 280 kwh:n suorapolttoinen kaasulämmitysjärjestelmä, jolla saamme hallittua lämpötilaa ulkolämpötilasta välittämättä nopeasti ja tarkasti. Öljylämmitykseen verrattuna työ on nopeampaa. Käytämme lämmön nousun nopeutta myös vesiliukoisten maalien välihaihdutuksessa. Varsinkin jos maalattavaa pinta-alaa tai kappaleita on kammiossa paljon, saamme lämmön käytettyä nopeasti 40 asteessa.

Nestekaasulla perustamiskulut ovat selkeästi suuremmat kuin öljylämmityksellä. Autoklinikalla on kuitenkin laskettu, että tehokkaammalla maalausprosessin läpimenolla investointi kannattaa. Tämän huomaa erityisesti isommissa yksiköissä.

Nestekaasu on paitsi tehokkaampi, myös ympäristöystävällisempi polttoaine kuin öljy. Pienhiukkaspäästöjä ei tule ollenkaan, ja myös hiilidioksidipäästöt ovat tuntuvasti pienemmät. Ympäristöystävällisyys olikin yksi Autoklinikan kriteereistä polttoaineen valinnassa.

Kumppanina alusta asti

Kosan Gas toimii Autoklinikan yhteistyökumppanina nestekaasun osalta. Kun uutta maalaamoa aletaan suunnitella, Kosan Gas on mukana alusta asti muun muassa tarjoamassa suunnitteluapua sekä toimittamassa laitteita ja polttoaineita. Se huolehtii myös vaadituista, säännöllisistä tarkastuksista.

Autoklinikan laitteet ovat etävalvonnan piirissä, joten me seuraamme nestekaasun käyttöä ja toimitamme uutta, kun vanha alkaa loppua. Pyrimme hoitamaan oman leiviskämme niin, että asiakkaan toiminta sujuisi mahdollisimman helposti, kertoo Kosan Gasin avainasiakaspäällikkö Lasse Kaitasalo.

Autoklinikalla ollaankin tyytyväisiä yhteistyön sujumiseen.

OTA YHTEYTTÄ

Haluatko tietää tarkemmin, miten yrityksesi voi säästää vaihtamalla öljyn nestekaasuun? Anna Kosan Gasin tarkastaa nykyiset kattila-asennuksenne. Teemme teille ympäristöä ja rahaa säästävän ehdotuksen.

Sales and Technical Manager

Dan Olin

Puh. +358 400 520 764
dan.olin@kosangas.fi

 

Key Account Manager

Lasse Kaitasalo

Puh. +358 50 410 1832
lasse.kaitasalo@kosangas.fi