Nestekaasu

Kaksi myyttiä nestekaasusta, jotka pitäisi murtaa

Nestekaasu on energialähde, jolla on monia etuja. Nestekaasulla on muun muassa vähäinen vaikutus ympäristöön, se tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin muut fossiiliset polttoaineet, ja öljystä nestekaasuun siirtymisen taloudelliset säästöt ovat tyypillisesti 15–20 prosenttia – riippuen nykyisestä kulutuksesta, kaasun ja öljyn hinnasta sekä asennusvaatimuksista.

Mutta eikös nestekaasu haise? Onko se vaarallisempi kuin muut energialähteet? Tässä murramme kaksi yleisintä myyttiä nestekaasusta. 

Haiseeko nestekaasu?

Se on varmasti yksi suurimmista nestekaasuun liittyvistä ennakkoluuloista. Mutta se on väärä. Lähtökohtaisesti puhdas nestekaasu on hajuton.

Turvallisuussyistä nestekaasuun lisätään lakisääteisesti merkkiainetta – jota kutsutaan myös hajuaineeksi. Haju helpottaa vuotojen havaitsemista. Juuri tämä lisätty merkkiaine antaa kaasulle tyypillisen "kaasun hajun".

Onko nestekaasu vaarallinen?

Oikein käytettynä nestekaasu on erittäin turvallinen energialähde. Käytännössä riskejä voivat aiheuttaa vain laiteviat tai nestekaasun virheellinen käyttö.

Nestekaasu on aina säilytettävä painetestatuissa, ilmatiiviissä säiliöissä, jotka tarkastetaan lakisääteisesti. Lisäksi nestekaasun kuljetus ja täyttö on suoritettava tutkittujen turvallisuustoimenpiteiden alaisena.

Haluatko tietää tarkemmin, miten yrityksesi voi säästää vaihtamalla öljyn nestekaasuun? Anna Kosan Gasin tarkastaa nykyiset kattila-asennuksenne. Teemme teille ympäristöä ja rahaa säästävän ehdotuksen

Sales and Technical Manager

Dan Olin

Puh. +358 400 520 764
dan.olin@kosangas.fi

 

Key Account Manager

Lasse Kaitasalo

Puh. +358 50 410 1832
lasse.kaitasalo@kosangas.fi