CO2-kompensointi sertifikaateilla

kosan biomix

Kun ostat Kosan BioMixiä, säästämme yhdessä ympäristöä pienentämällä CO2-päästöjä jopa 95%. Kaasu on sama kuin ennenkin. CO2-päästöjen väheneminen saavutetaan yksinomaan valmistusprosessissa ja kompensoidaan sertifikaateilla.

Seuraavien vuosikymmenien aikana koko maailman on siirryttävä fossiilisista polttoaineista uusiutuvista raaka-aineista valmistettuihin polttoaineisiin. Tämä koskee myös säiliöissä ja pulloissa toimitettavaa LPG:tä (Liquified Petroleum Gas).

Kestävät raaka-aineet
Ilmasto- ja ympäristötietoiset asiakkaat kysyvät tuotteita, jotka voivat auttaa heitä luomaan vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuutta.

LPG tuottaa vähemmän CO2-päästöjä kuin muut fossiiliset polttoaineet. Se voidaan kuitenkin tehdä vielä paremmin ja siksi tuemme bioLPG:n* tuotantoa.

BioLPG syntyy sivutuotteena biodieselin (HVO) valmistusprosessissa, jossa käytetään vain kestävien raaka-aineiden, kuten kasviöljyjen ja eläinrasvojen jäännöstuotteita. Ruotsissa valmistettava BioLPG ei sisällä palmuöljyä eikä palmuöljyn rasvatisleitä PFAD (Palm Fatty Acid Distillate) ja se käytetään jalostamossa.

CO2-kompensointi sertifikaateilla
BioLPG-tuotannon CO2-päästöt ovat jopa 95% pienemmät kuin perinteisen LPG-tuotannon. Voimme harjoittaa CO2-kompensointia sertifikaateilla – kutsumme sitä Kosan BioMixiksi. Sertifikaattien bioLPG-osuus vaihtelee 20–100%.

Sertifikaatti dokumentaationa
Ostaessasi Kosan BioMixiä saat meiltä sertifikaatin ostettua LPG-määrää vastaavan bioLPG-määrän valmistuksesta. Riippumaton kolmas osapuoli sertifioi ympäristöhyödyn.


* BioLPG:n määritelmän mukaan se on peräisin biologisesta lähteestä, ei fossiilisesta lähteestä

OTA ENSIASKEL VIHREÄMPÄÄN JA KESTÄVÄMPÄÄN
TULEVAISUUTEEN KOSAN BIOMIXILLÄ

CO2-kompensointi sertifikaateilla

Seuraavien vuosikymmenien aikana koko maailman on siirryttävä fossiilisista polttoaineista uusiutuvista raaka-aineista valmistettuihin polttoaineisiin. Kun ostat Kosan BioMixiä, säästämme yhdessä ympäristöä pienentämällä CO2-päästöjä jopa 95%. Kaasu on sama kuin ennenkin. CO2-päästöjen väheneminen saavutetaan yksinomaan valmistusprosessissa ja kompensoidaan sertifikaateilla.

Globaali näkökulma

Kosan BioMixillä vähennämme yhdessä CO2-päästöjä globaalista näkökulmasta. CO2-päästöt vähenevät yksinomaan bioLPG:n valmistusprosessissa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että bioLPG käytetään siellä, missä se tuotetaan.

Kestävät raaka-aineet

Tukemamme bioLPG-tuotanto hyödyntää yksinomaan kasviöljyjen ja eläinrasvojen kaltaisten raaka-aineiden jäännöstuotteita. BioLPG on ruotsalaisen biodieseltuotannon (HVO) sivutuote eikä se sisällä lainkaan palmuöljyä eikä palmuöljyn rasvahappotislettä (PFAD, Palm Fatty Acid Distillate).

BioLPG:n määritelmän mukaan se on peräisin biologisesta lähteestä, ei fossiilisesta lähteestä.

Osallistu nyt

Kosan BioMix on vihreämpi vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat ehkäistä ilmastonmuutosta. Sertifikaattien bioLPG-osuus voi olla 20–100% ja siten myös CO2-säästöt vaihtelevat. CO2-päästöjen väheneminen saavutetaan yksinomaan valmistusprosessissa ja säilyy jalostamoissa.

Kosan BioMix100  =  95,0%
Kosan BioMix40    =  38,0%
Kosan BioMix30    =  28,5%
Kosan BioMix20    =  19,0%

TILAA ILMAINEN ENERGIALASKELMA

Haluatko tietää tarkemmin, miten yrityksesi voi säästää vaihtamalla öljyn nestekaasuun? Anna Kosan Gasin tarkastaa nykyiset kattila-asennuksenne. Teemme teille ympäristöä ja rahaa säästävän ehdotuksen.

Sales and Technical Manager

Dan Olin

Puh. +358 400 520 764
dan.olin@kosangas.fi

 

Key Account Manager

Lasse Kaitasalo

Puh. +358 50 410 1832
lasse.kaitasalo@kosangas.fi

 

 

 

UKK

SÄÄSTÄ AIKAA – LÖYDÄ VASTAUKSESI TÄÄLTÄ

Mitä on bioLPG?

Tukemamme bioLPG-tuotanto hyödyntää yksinomaan kasviöljyjen ja eläinrasvojen kaltaisten raaka-aineiden jäännöstuotteita. BioLPG on ruotsalaisen biodieseltuotannon (HVO) sivutuote eikä se sisällä lainkaan palmuöljyä eikä palmuöljyn rasvahappotislettä (PFAD, Palm Fatty Acid Distillate). 

BioLPG:n määritelmän mukaan se on peräisin biologisesta lähteestä, ei fossiilisesta lähteestä


Mitä Kosan BioMix on?

Kosan Gas tukee bioLPG:n tuotantoa ja voimme harjoittaa CO2-kompensointia sertifikaateilla. Tätä me kutsumme Kosan BioMixiksi.
CO2-päästöt vähenevät yksinomaan valmistusprosessissa.

Mikä on kaasun kemiallinen kaava?

BioLPG:n ja tavanomaisen LPG:n kemiallinen kaava on identtinen. bioLPG:n poltolla on sama CO2-jälki kuin tavanomaisen LPG:n poltolla.
CO2-päästöt vähenevät yksinomaan valmistusprosessissa Ruotsissa. 

Sisältääkö Kosan BioMix palmuöljyä?

Ei, Kosan BioMix ei sisällä palmuöljyä eikä palmuöljyn rasvahappotislettä PFAD (Palm Fatty Acid Distillate).


Miten suuri ympäristöhyöty Kosan BioMixistä saadaan?

BioLPG-tuotannon CO2-päästöt ovat jopa 95% pienemmät kuin perinteisen LPG-tuotannon. Tukemalla bioLPG:n tuotantoa voimme harjoittaa CO2-kompensointia sertifikaateilla. 

Sertifikaattien bioLPG-osuus voi vaihdella 20–100% ja siten myös CO2-säästöt. CO2-päästöt vähenevät yksinomaan valmistusprosessissa.

Kosan BioMix100  =  95,0%
Kosan BioMix40    =  38,0%
Kosan BioMix30    =  28,5%
Kosan BioMix20    =  19,0%

Laskelmat on tehty WTW (Well-to-Wheel) periaatteen mukaan, jossa CO2-päästöjen määrä lasketaan koko ketjulle - raaka-aineiden tuotannosta lopputuotteen polttoon. Riippumaton kolmas osapuoli sertifioi ympäristöhyödyn.

Miten ympäristöhyöty dokumentoidaan?

BioLPG-tuotannon CO2-päästöt ovat jopa 95 % pienemmät kuin perinteisen LPG-tuotannon. Tukemalla bioLPG:n tuotantoa voimme harjoittaa CO2-kompensointia sertifikaateilla – kutsumme sitä Kosan BioMixiksi. 

Asiakkaan ostaessa Kosan BioMix -nestekaasua Kosan Gas toimittaa asiakkaalle sertifikaatin, jossa dokumentoidaan pienemmät CO2-päästöt.

 

Mikä on bioLPG:n ja Kosan BioMixin potentiaali?

LPG on fossiiliperustainen tuote, mutta sillä on jo tänään parempi ympäristöjälki pienempine CO2- ja hiukkaspäästöineen kuin muilla fossiilisilla energiamuodoilla. Pitkän aikavälin potentiaalina on fossiilisen LPG:n korvaaminen bioLPG:llä.

BioLPG:n ja tavanomaisen LPG:n kemiallinen kaava on identtinen. bioLPG:n poltolla on sama CO2-jälki kuin tavanomaisen LPG:n poltolla. 

CO2-päästöjen väheneminen saavutetaan yksinomaan valmistusprosessissa ja kompensoidaan sertifikaateilla.

Tarjoaako Kosan BioMix mitään verotusetuja?

Ei, valitettavasti.

Miksi bioLPG:tä ei ole vapautettu veroista?

Propaanilla on sama kemiallinen rakenne, energiasisältö ja puhtaus riippumatta siitä, onko se peräisin biomassasta vai fossiilisesta lähteestä. Siksi bioLPG:tä ei voi vapauttaa veroista.